dům

Dům má vestavěné podkroví. Na severovýchodě k domu přiléhá zahrada (není součástí KP), která má samostatný vjezd z krátké bezejmenné uličky, která propojuje ulici Ovocnou a Zelenářskou. Obdélná přístavba při JZ rohu domu popisovaná v evidenčním listu nemovité kulturní památky jako součást dispozice čp.63 ve skutečnosti náleží k domu čp.64, je zde situován vstup přímo z ulice, kterým je po schodišti přístupný sklepní prostor patřící k domu čp.64, v patře této přístavby je umístěno sociální zázemí které je součástí vnitřní dispozice domu čp.64. Řadový jednopatrový dům krytý sedlovou střechou, s hlavním hřebenem rovnoběžným s Ovocnou ulicí. Směrem do zahrady je rovnoběžně s podélnou osou domu přidané novodobé křídlo s pultovou střechou navazující na hlavní střešní rovinu. Hlavní JZ průčelí je řešeno dvoubarevně, kolem oken a vstupních dveří jsou plastické, pásové šambrány, hlavní římsa je profilovaná. Zahradní průčelí jsou řešena obdobně, ale poněkud v jednodušší formě. Kolem oken a dveří jsou ploché pásové šambrány. Krytina je z azbestocementových šablon (eternit). Parter zahrady je z části zatravněn, z části jej tvoří chodníky - s novodobou, kamennou, nepravidelnou dlažbou. Zahrada na parc.č. 317 (není součástí KP) je doplněna novodobými svítidly na sloupcích. Ohradní zeď je vyzděná, omítaná, zakončená s korunou z betonových tašek. Vrata v širokém obloukovém otvoru jsou novodobá, dvoukřídlá, dřevěná, plná, kazetová.