dům

Nárožní řadový přízemí dům na půdorysu "L" krytý dvěma kolmo na sebe navazujícími sedlovými střechami postavený ve svahu. Křídlo domu rovnoběžné se Soukenickou ulicí je na severu i na jihu zakončené pološtítem s polovalbou, kratší Parter dvorku je neupravený, v současnosti slouží jako sklad stavebního materiálu. Je řešen ve dvou výškových úrovních. Nižší úroveň navazuje výškově na Soukenickou ulici v místě vstupu do dvorku, vyšší úroveň je přístupná po krátkém jednoramenném schodišti umístěném při JV rohu domu západního křídla, podlaha přízemí domu výškově navazuje na tuto vyšší výškovou úroveň. Dům je postaven ve svahu a touto úpravou je umožněn přímý hlavní vstup do domu ze Zelenářské ulice). Původně stálo v JV koutě dvorku přídomčí (čp.70), na které navazovala při východní i jižní zdi řada přístavků (kolna, dřevník). Přístavky i přídomčí byly zbourány a dnes je dvorek prázdný. Ohradní zeď vymezující pozemek na východě sousedí s ulicí Zelenářskou, na jihu s dvorkem sousedního domu čp.69, na západě sousedí s ulicí Soukenickou. Do Soukenické ulice budou dle schváleného projektu ve zdi umístěna vrata se vstupní brankou. Původní ohradní zeď s brankou do Soukenické ulice byla z důvodů špatného technického stavu zbourána. Zeď je omítaná, z kombinovaného zdiva, koruna zdi je z betonových cihel.