dům

Patrová stavba s přízemím částečně zapuštěným pod úroveň terénu je vystavěna na pozůstatcích půlkruhové parkánové bašty a těsně přiléhá k sousednímu domu bývalého hostince, se kterým je propojena mírně uskočeným jednoosým východním průčelím tvořícím krček. Dvoukřídlé okno v přízemí krčku směřuje do klenutého přízemí objektu čp. 1920. V patře je prolomen okenní otvor vyplněný dřevěným dvoukřídlým kastlovým oknem s nadsvětlíkem. Historizující okno typu T je osazeno v líci zdiva a vnější okno má navíc vyřezávanou zdobnou klapačku a profilovaný poutec. Pod oknem prochází úsek jednoduché podokenní římsy navazující na podokenní římsu sousedního objektu čp. 1920. Půlkruhově ukončené jihovýchodní nároží je v přízemí prolomeno jedním dvoukřídlým oknem směřujícím k východu a vstupními pravoúhlými dveřmi orientovanými k jihu. Jižní průčelí přístupné z vyvýšené terasy zpevněné parkánovou zdí je přízemní. V levé krajní ose je prolomen pravoúhlý vstup přístupný po čtyřech schodišťových stupních. Dveře jsou dvoukřídlé s pravoúhlým nadsvětlíkem. Na výšku obdélné okenní otvory vyplňují dvoukřídlá okna s nadsvětlíkem typu T. Severní průčelí je rozděleno mohutnou parkánovou zdí na patrové dvouosé dvorní průčelí a de facto přízemní tříosé průčelí otevřené do vyvýšeného prostoru bývalého parkánu. Dvorní průčelí je v přízemí prolomeno pravoúhlými vstupními dveřmi. Patro je směrem do dvora opatřeno dvěma na výšku obdélnými okenními otvory vyplněnými dřevěnými dvoukřídlými kastlovými okny s nadsvětlíkem. Historizující okna typu T jsou osazena v líci zdiva. Vnější okna mají navíc vyřezávanou zdobnou klapačku a profilovaný poutec. Pod každým oknem s pozůstatkem štukových šambrán se vždy nachází krátký úsek jednoduché podokenní římsy. Trojice mladších oken směřujících do prostoru bývalého parkánu je dvoukřídlá s nadsvětlíkem. Fasáda celého objektu je převážně hladká, zpurizovaná, v současnosti členěná pouze profilovanou korunní římsou, jenž je na severním průčelí zdvojena a zdobena kazetovým vlysem. Střecha je sedlová, nad půlkruhovým nárožím zvalbená. Střecha opatřená dvěma komínovými tělesy se krčkem v jihovýchodní části napojuje na sousední valbovou střechu objektu čp. 1920. Klenuté přízemí je částečně zapuštěno pod úroveň terénu a plní funkci suterénu, který je přístupný ze dvora, z jihovýchodního půlkruhově ukončeného nároží a také nově probouraným vstupem ze sousedního objektu bývalého hostince Staré pošty.