měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům o čtyřech okenních osách do náměstí. Vstupní průčelí opatřeno dvěma stlačnými oblouky podloubí na čtyřhranných pilířích z pískovcových kvádrů, s jednoduchými hranolovými hlavicemi a soklem. Podloubí sklenuto valeně s trojbokými lunetami, které jsou v pravém poli styčné a vytvářejí tak křížovou klenbu s hřebínky. Barevnost fasády světle modro-šedá s bílými architektonickými prvky. Průčelí v přízemí v omítce nečleněné, nad přízemím kordonová římsa s profilací a plochým páskem nad ní, v prvním patře dělená bosáž zakončená profilovanou kordonovou římsou. Ve druhém patře oblamovaná parapetní římsa, pásová rustika a těžká profilovaná korunní římsa, která fasádu zakončuje. Pravoúhlá okna jsou v prvním patře šestitabulková a ve druhém čtyřtabulková. V prvním patře jsou osazena do profilovaných obdélných šammbrán, které končí na parapetu, neseném volutovitě stočenými konzolami s listovým motivem na čele. Parapetní výplň s festony. Volutové konzolky nesou také římsovou suprafenestru. Mezi konzolkami je štukový feston, nahrazený ve střední ose složitějším, osově komponovaným motivem s květinou uprostřed a tulipány po bocích. Ve druhém patře jsou okna osazena do profilovaných šambrán s ušima, které mají obdélné parapetní výplně s vpadlými zrcadly stejného tvaru a lomené suprafenestry, pod kterými je vpadlé pětiboké pole, kopírující v horní části tvar suprafenestry. Zadní průčelí domu je výrazně upraveno v posledních letech. Je zde několik novotvarů - v pravé části přestavěný zadní trakt s odhaleným hrázděným zdivem a vystupujícím arkýřem s dřevěným odkladem. Ve spodní části je zeď, přerušená pískovcovým portálem s novým číslem domu (1097) v klenáku. Za zdí je dvorek, na který vede původní pavlač se stlačenými oblouky arkád. Interiér podloubí je vyplněn soustavou dřevěných výkladců, uprostřed jsou osazeny (klasicistní?) dvoukřídlé dveře s motivy sluncí ve výplních a zubořezovou římsou. Nízká sedlová střecha je orientována hřebenem souběžně s průčelím a kryje celou dispozici domu. Krytina plech. Dům nepodsklepen.