měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům na hloubkové parcele se třemi osami do ulice, bez štítu. Omítka světle žluté barvy s tmavějším odstínem architektonických doplňků. Přízemí prolamují dva otvory – vpravo segmentově zaklenutý portál vstupu do domu s dřevěnými dvoukřídlými vraty z 19. století, opatřený pískovcovým portálem s odrazníky, výrazných lichoběžníkovým klenákem (rytý nápis JO 1820) a římskami záklenku, zdobenými motivem mnohalisté květiny. Vlevo je osazen novodobý výkladec. Přízemí člení pásová rustika, na kterou navazuje kordonová římsa s jedním ústupkem. Další profilovaná kordonová římsa probíhá nad ní. V patře jsou osazena tři okna typu T v profilovaných ostěních. První osa je oddělena na okrajích lizénami. Fasádu završuje profilovaná korunní římsa. Dvorní průčelí má tři okenní osy s okny typu T (pravé je ještě navíc na větracím horním otvoru členěno do čtyř polí). Omítka opadala a odhaluje ve spodní části lomové, v patře cihelné zdivo. V levé části jsou nad vstupním otvorem do domu (skryt kůlnou) nad sebou řazena dvě pozdně gotická ostění z červeného pískovce – horní (nejspíše) bez profilace, spodní s přesekávanými profily. Parcela zadní částí přiléhá k budově zámku. Vlevo je dozadu prolomena otvorem ve zdi do Zámeckého náměstí. Dvorek zatravněn. Přední část domu má sedlovou střechu, zadní dvě pultové s vnitřním úžlabím. Kryto eternitem.