dům

Nárožní dům se nachází mezi ulicí Klokotskou a Kotnovskou. Na severu sousedí s domem čp. 120. Dům tvoří dominantu vjezdu do centra starého města kolem bývalého pivovaru z ulice Na Parkánech. Nárožní dům o 4x3x2 okenních osách, krytý sedlovými taškovými střechami na nepravidelném půdorysu. Dům představuje relativně velmi složitý stavební organismus sestávající zásadně ze dvou různorodých částí po obou stranách nároží. Levá má zvýšené přízemí, pravá je patrová. Na patrový je zvýšen i zadní díl budovy. Zjev domu je značně malebný. Průčelí jsou před rekonstrukcí členěná jen hlavními římsami. Vstup do přízemí domu je z Klokotské ulice. Dva nové výkladce jeden na místě původního druhý na místě bývalého hlavního vchodu do domu. Nástupní prostor podélné síně je zaklenut celkem čtyřmi plackami odtud je průchod do valeně klenuté místnosti gotickým pravoúhlým portálkem se skoseným ostěním. Původní schodiště do patra bylo ponecháno, ale zazděno tak, aby prostory přízemí i patra měly zcela oddělěné vstupy. Z plackami klenuté místnosti je přístup do druhé největší prostory s novým trámovým stropem, za ním po schodech také zcela nové soc. zázemí. Z chodby u gotického portálku je vstup do sklepa. Hlavní vstup do domu do jeho obytné části je situován v krátkém jihozápadním průčelí zadního dílu budovy. Odtud vede nové schodiště do patra. Schodiště je situováno v části domu, která bývala dvorkem s chlévem. Na západním průčelí v přízemí zbytky reliéfního rámu obrazu Immaculaty, nástěnná malba by měla být restaurována. V patře jsou rovné stropy, nová dispozice - zřízeno nové obytné podkroví. Sklepy jsou situovány pod severozápadní částí budovy, východní se schodištěm do přízemí byl celkově upraven klasicistně, západní má nový strop.