dům

Jednopatrový nárožní dům nepravidelného půdorysu na rozsáhlé parcele při ulicích Vodní a Koželužská. Hlavní vstup je orientovaný do ulice Koželužská. Na východě k domu přiléhá menší dvorek vymezený ohradní zdí s brankou. Velký nárožní jednopatrový dům na rozsáhlé parcele nepravidelného půdorysu. Západní i jižní průčelí je sedmiosé, navazující část východního průčelí orientovaná do přilehlého dvorku je 3 osá, ustupující východní fasáda je v patře 2 osá, v přízemí jednoosá. Jižní a západní fasáda má bosované přízemí oddělené od horního patra mělkou patrovou římsou. Patro je zakončené výraznou hlavní římsou. Hlavní vstup do nebytového prostoru v přízemí a hlavní vstup pro byty v přízemí a patře jsou orientovány do západního průčelí. Část západní fasády, kde je hlavní vstup do domu pro byty v patře a v přízemí předstupuje mělkým rizalitem, který je bosovaný i v patře domu. Střecha je valbová. Omítka je ve velmi špatném stavu, na většině míst je narušená, opadaná. Kolem oken v patře domu jsou štukové šambrány zakončené oblou lištou, pod okny jsou výrazné podokenní římsy. Narušené jsou i šambrány kolem oken a podokenní římsy. Krytina je novodobá, keramická, pálená - bobrovky se segmentovým zakončením kladené dvojitě. Dvorek přiléhá k domu na východě, je vymezen ohradní zdí s brankou a garáží sousedního domu čp.18. Dveře na dvorek jsou starší, dřevěné, jednokřídlé, kazetové, z části prosklené, s nadsvětlíkem. Dvorek je zadlážděn kamennými deskami.