dům

Řadový jednopatrový dům v bloku domů vymezeném ulicí Provaznickou, Kotnovskou, a bezejmennou uličkou spojující ulici Pražskou a Kotnovskou. Dům má 2 vstupy, oba jsou orientovány do ulice Provaznické. Jeden ze vstupů slouží jako samostatný vstup do vinárny ve sklepě. Druhý vstup slouží pro další nebytový prostor v přízemí a pro byt v patře domu. Řadový jednopatrový dům na obdélném půdoryse. Dům je krytý sedlovou střechou s hřebenem rovnoběžným s Provaznickou ulicí, na jihu s pološtítem s polovalbou. Východní průčelí, západní průčelí i jižní pološtít má hladkou omítku v barvě světle modré, kolem oken a dveří jsou pásové šambrány v kontrastní bílé barvě. Východní i západní průčelí je zakončeno římsou. V západní fasádě je nad vstupem zazděné okno s kamenným ostěním a kamennou podokenní římsou. Při posledních stavebních pracích v r.2003 bylo nalezeno obdobné ostění (bez podokenní římsy) i ve východní fasádě. V západní fasádě je mezi okny v patře domu umístěn nika s konchou se soškou sv.Jana Nepomuckého. Hlavní vstup do domu má stupňovitě řešené nadpraží, vstup do sklepa je obloukový. V severní části západní fasády je v patře umístěno malé, úzké okénko, také se stupňovitě řešeným nadpražím. Krytina je novodobá, betonové tašky Bramac v červené barvě.