krucifix

Na kamenném základu je uložen vysoký podstavec, nesoucí sochu Krucifixu. Podstavec, tradičně členěný na hranolovou patku, vysoký dřík a profilovanou římsu, má konvexně vypjatou přední stěnu. Boky dříku jsou tvarovány do stojatých volut se zavěšenými střapci. Čelní stěnu dříku zdobí drobný reliéf Bolestné Panny Marie (s mečem v prsou), stojící pod baldachýnem. Pod reliéfem je prázdný rámec, který tvoří vypjatými volutami podnož pro mariánskou postavu. Mohutná římsa je uprostřed zvednutá do špice. Výtvarné řešení doplňují klasicistní dekorativní reliéfní prvky, jako pletenec, rozeta nebo sekaný rámec patky. Nejvýše stojí kříž s mohutnou patkou a jetelovitě zakončenými břevny, s ukřižovaným Kristem. Tvarování kříže je určeno pro průčelní pohled, zadní strana je zcela hladká, jen s barvou psaným vročením 1821. Celková výška cca 4 metry.