krucifix

Na dvou kamenných stupních je postavený trojdílný podstavec s konvexně vypjatou přední stěnou. Na mohutné patce je usazený vysoký dřík zužující se směrem vzhůru, s konkávně tvarovanými boky, které doprovázejí stojaté mušlové voluty s festony na bočních stěnách. Přední stranu zdobí rokoková boltcová kartuše. Podstavec je ukončený profilovanou římsou, vzhůru a dopředu segmentově vypjatou. Nad římsou pokračuje konkávně zúžený nástavec, z něhož vybíhá hranolová patka s reliéfem lebky se zkříženými hnáty a z ní vysoký štíhlý kříž s korpusem. Naturalisticky pojatý Kristus s hlavou skloněnou na pravé rameno, s volně splývající rouškou kolem boků, s plechovou zlacenou svatozáří tvořenou třemi svazky paprsků.