kostel sv. Václava

Jednolodní neorientovaný obdélný kostel s pravoúhlým presbytářem a se sakristií na východní (levé) straně. Patrové, šířkově pojaté průčelí, štuková omítka světle a tmavě okrová barva. V přízemí 5 os, vchodové dveře s kamenným profilovaným ostěním s kapkami, 1. a 5. osa nad vchodem štuková výzdoba s rozetou uprostřed, mušlí a volutami, nad tím profilovaná segmentová římsa. 2. a 4. osa volutové kamenné nadpraží, profilované, segmentově zaklenuté. Na ose hlavní vchod - kamenné nadpraží s hlavou andílka a festony, nad tím štuková mušle, po stranách voluty, nad tím segmentově prohnutá profilovaná římsa. Na průčelí kamenný sokl z pískovcových desek s římsou. Na nárožích vždy 2 pilastry s volutovou hlavicí a šátkem, mezi 1. a 2. osou a 4. a 5. osou vždy tři pilastry, vedle hlavního vchodu vždy jeden. V 1. a 5. ose v patře okno 4-tabulkové ve špaletě, pod rovnou podokenní římsou štukové květy, šátky, konzoly, kolem oken profilované šambrány štukové, nad okny obdélná výzdoba s volutami. Nad dveřemi 2. a 4. osy obdélná výzdoba s květy, palmetou, nad tím slepá okna s rovou podokenní římsou, profilované ostění s festony květů, nad tím provazec.