zvonice

Napravo od presbytáře kostela sv. Václava volně stojí dvoupatrová hranolová zvonice, na okraji vyvýšené terénní terasy. Štuková omítka, světlá a tmavě okrová barva. Fasády jsou na všech stranách symetrické, jednoosé, podložené soklem z pískovcových kvádrů. Nároží flankují v přízemí a 1.patře rustikované omítkové liseny, provázané plochými kordonovými římsami, nad nimi ve zvonicovém patře navazují hladké pilastry s kamennými toskánskými hlavicemi, nesoucí hladký vlys a profilovanou korunní římsu. Vchod, obrácený směrem k náměstí, má kamenné půlkruhově zakončené ostění s klenákem. Hladce omítané stěny člení ve spodních podlažích slepá kruhová, resp. oválná okna s lištovými šambránami, zvonicové patro má půlkruhově zakončená okna v kamenných ostěních na rovných římsách, s patkami a klenákem. Okna jsou zevnitř uzavírána dřevěnými dvoukřídlými okenicemi. Střecha je dlátková, s prejzovou krytinou, ve vrcholu 2 makovice s kříži.