dům

Řadový přízemí dům na půdoryse U s malým vnitřním dvorkem. Hlavní severní průčelí se vstup do domu je orientováno do Kotnovské ulice, jižní průčelí s vjezdem do garáže je orientováno do Hradební ulice. Řadový přízemí dům s hlavním severním vypouklým průčelím orientovaným do Kotnovské ulice, do které je orientován i hlavní vstup do domu. Dům je postaven na půdoryse U s navzájem propojenými střechami. SV, západní a JV křídlo je kryto sedlovou střechou, západní křídlo vrcholí v SZ části do ulice Kotnovské v lichoběžným pološtítem s polovalbou,směrem do ulice Hradební je zakončeno valbou. Mezi křídly je malý vnitřní domek. Fasáda je pouze nahozena jádrovou omítkou bez finální štukové povrchové úpravy. Kolem nerovnoměrně rozmístěných oken jsou šambrány zvýrazněné po obvodu rýhou. Okna jsou novodobá, dvoukřídlá, dřevěná, s tepelně - izolačním sklem (diterm), v jižním průčelí 6ti tabulková, v severním 4, 3, a 6ti tabulková. V SZ části hlavního průčelí je umístěn vstupní polokruhový, omítaný portálek. Hlavní vstupní dveře do domu jsou novodobé, dřevěné, obloukové, plné, kazetové. Uprostřed hlavního průčelí vedle portálu je reliéf pětilisté růže, ve štítu je dvojice úzkých oken orientovaných do prostoru krovu. Jižní průčelí je řešeno obdobně, v JV části je umístěn vjezd do garáže - vrata jsou novodobá, dřevěná dvoukřídlá. Krytina je nová - keramická pálená.