městský dům

Jednopatrový dům, zapojený do severní fronty náměstí, se složitým zastřešením, které se obrací do náměstí podélně orientovaným hřebenem. Zastřešení tvoří dvě sedlové střechy, podél ulice a dvora, propojené mezilehlým úsekem pultové střechy, spádované do malého světlíku u vyššího štítu. Krytina je provedená ze šedých eternitových šablon. Průčelí do náměstí je výsledkem přestaveb a majetkového dělení sousedních domů. Proto mu v přízemí náleží část podloubí s jedním a polovinou arkádového pole. Oblouky arkády, nesené hranolovými pilíři, nejsou stejné. Levý má stlačený široký profil, druhý je užší, půlkruhový, oba lemují omítkové archivolty. Plochu přízemí pokrývá strukturovaná omítka, tvořící vrapování. Patro je nasazené na široký parapetní pás vymezený kordonovými římsami. Poslední úprava fasády pochází patrně z 20. let 20. století. Moderní transformací tradičních principů tektoniky vzniklo velmi ploché geometrizující řešení. Průčelí patra s trojicí výškových oken v masívních šambránách s těžkými střechovitými překlady je členěné naznačenými pilastry s vroubkovanou kanelurou tak, že se jeví jako pravidelné. Linii střechy podtrhuje korunní římsa. Okna zachovávají dvoukřídlé členění s ležatým nadsvětlíkem. Podloubí, dlážděné kamennými deskami, je zaklenuté jedním a půl polem plackových kleneb do pasů. Vede odtud po pravé straně vstup do domu a vlevo široký obdélný výkladec do obchodu.