dům

Směrem západním k domu přiléhá dvorek ve tvaru L. Parcelu na jihu vymezuje hradební zeď městského opevnění, část zdi je součástí jižního křídla. Hlavní vstup do domu orientován do ulice Koželužské, v západní zídce je široký vjezd do zastřešeného prostoru technického zázemí domu, vedle vjezdu je zadní vstupní branka do dvorku domu. Hradební zeď městského opevnění vymezuje parcelu na jihu, její východní část tvoří jižní obvodovou zeď jídelny v přízemí. Z obou stran je neomítaná, kamenná a i v interiéru jídelny je zeď ponechána v kameni. Koruna zdi je z keramické krytiny - prejzy. Ohradní zídka je omítaná, koruna zdi je z keramické krytiny - prejzy. Branka je provizorní - jednokřídlé, plechové dveře. Vjezd do přístavku ve dvorku má novodobá, lamelová, výsuvná vrata Parter dvorku je rozčleněn kamennými zídkami na tři výškové úrovně. Spodní úroveň dvorku je zadlážděna pískovcovou dlažbou. Horní úrovně jsou zatravněné, s keři.