dům

Řadový dům na obdélném půdoryse s hlavním tříosým průčelím na jižní straně do Pražské ulice a průčelím s arkýřem na severní straně do Střelnické ulice. Tento dům je bez dvorku a bez zahrádky, parcela je zcela zastavěna. Řadový dvoupatrový dům na lichoběžníkovém půdoryse s hlavním tříosým průčelím se štítem na jižní straně do Pražské ulice a zadním průčelím s arkýřem a pološtítem na severní straně do Střelnické ulice. Střecha polovalbová kolmá k ulici. Jižní průčelí: V přízemí je nepůvodní obdélný vchod vpravo a dvě okna segmentově zaklenutá. Patro vysazeno na čtyřech kamenných krakorcích, tvořených dvěma nad sebou vysunutými zdobenými kvádry. Mezi krakorci jsou rozepjaty segmentové oblouky. V prvním patře jsou tři obdélná okna v plochých šambráních, jedno úzké okénko je z boku – směrem k náměstí. Nízké druhé patro - vlastně už půda domu - ustupuje opět do linie přízemí – rozdíl vyrovnává profilovaná římsa krytá prejzovou krytinou. Zde jsou tři zaklenuté niky, profilované na hranách okosením, prostřední je značně užší. Nad druhou profilovanou římsou s prejzovou krytinou je barokní trojúhelný štítek na pilastrech s volutovými křídly. Severní fasáda má v přízemí dvě okna a na pravé straně domovní vchod. Ve čtyřosém patře tvoří druhou a třetí osu arkýř, nesený třemi kamennými krakorci. Půdu osvětlují tři drobná okénka. Okna mají malované obdélné šambrány. Výplně otvorů – okna a dveře pocházejí z generální opravy v roce 1993 Sedlová střecha s polovalbou do Střelnické ulice. Krytina je keramická – francouzské tašky ražené. Ve střeše jsou střešní okna.