dům

Tento dům je bez dvorku a bez zahrádky, parcela je zcela zastavěna. Řadový dvoupatrový dům na obdélném půdoryse s hlavním tříosým průčelím se štítem na jižní straně do Pražské ulice a novodobým průčelím na severní straně do Střelnické ulice. Střecha sedlová, kolmá k průčelí. V přízemí vpravo obdélný vchod a dvě obdélná velká okna. V prvním patře jsou tři okna, půdní druhé patro má dvě nižší, segmentově zaklenutá okénka, mezi nimiž je v obdélném rámci umístěn obraz sv. Jana. Všechna okna do Pražské ulice jsou s pásovými šabránami, upravena v r. 1963. Okna jsou starší, dřevěná, s dělením do kříže. Vstupní dveře do domu i do obchodu jsou novější, dřevěné dvoukřídlé s jedním křídlem širším s tradičním tvaroslovím, širší křídlo osmikazetové s dvěma horními poli prosklenými, pevné úzké křídlo čtyřkazetové s horním proskleným polem některé tabulky jsou prosklené. Štít je obloučkový, trojetážový, tvrdě upravený bez profilace, s jedním čtvercovým větracím okénkem. Zadní průčelí domu má lichoběžníkový pološtít, novodobě upravenou fasádu (1991) bez ozdob. Nové plastové rámy oken – snaha po tradičním tvarosloví, tj. šestitabulkové a čtyřtabulkové dělení. Vrata do garáže dřevěná, se segmentovým záklenkem. Tato fasáda mírně předstupuje v uliční frontě oproti čp. 220. Sedlová střecha s polovalbou do Střelnické ulice. Krytina je z keramické vlnovky šablon. Ve střeše jsou střešní okna.