dům

Jednoposchoďový dům se secesní fasádou do Barvířské ulice. Čtyřosé průčelí s trojúhelným štítem je pokryto jemným geometrizujícím secesním štukem s použitím omítek různé barvy a hrubosti, s vsazenými keramickými dlaždičkami. Podle dokumentace však bývalo těchto dlaždiček více (nad okny přízemí a štítu) a průčelí bývalo širší cca o 1 m v západním směru – asymetrie štítu. Zdobený portál se segmentově zaklenutým otvorem a oválným nadsvětlíkem – klasicistní konstrukce, zdobená secesním dekorem. Štukový nápis „Pod rodným krovem“. Fasáda do dvora pošty – ztvárněna při rekonstrukci v letech 1978-79. Okna mají jednoduché štukové šambrány, podobná jednoduchá římsa i lemování štítu. Výplně otvorů pocházejí z rekonstrukce 1978-79 – dřevěná okna dvoukřídlá šestidělená, dřevěné dveře dvoukřídlé. Před vstupními dveřmi stojí oleandry v květináčích – dle vyjádření majitelky již 70 let. Vhodně doplňují secesní průčelí. Sedlová střecha ve směru sever – jih, směrem na západ pak napojená druhá, nižší sedlová střecha. Krytinou je plech na prkenném podbití (z r. 1979) Malý, téměř čtvercový dvorek při jihozápadní části parcely (při Barvířské ulici) zachován v původním rozsahu. Zrušen chlév a pak i záchod, dnes je dvorek pokryt betonovou zámkovou dlažbou a využit pro sušení prádla, parkování auta. Zeď odděluje dvorek od Barvířské ulice. Nová konstrukce z r. 1979 půdorysně i výškově odpovídá původní zdi, místo jednokřídlých dvířek jsou zde velká trojkřídlá dřevěná vrata téměř přes celou šířku zdi.