dům

Patrový dům, jehož dvě části jsou jasně barevně odděleny – starší část je růžová, mladší je zelená. Starší část je vystavěná ve svahu, mohutného vzhledu, průčelí je pojednáno klasicistně, střídmě. Přízemí je členěno pouze pásy s naznačenými vodorovnými pruhy – volná interpretace bosáže. Patro je členěno štukovými pilastry s hlavicemi. Mansardová střecha s novodobými vikýři. Okna jsou nová, dřevěná, členěná do tvaru „T“, lícující s fasádou. V západní fasádě však jsou již okna zapuštěná. Všechny vstupy jsou prosklenými dveřmi s možností zavření „okenicemi“ – obojí je nové. Do Betlémské ulice jsou dva šikmé opěráky. Novější část, vystavěná r. 1914, má secesní vzezření. Fasáda symetricky pojednaná osově proti Tržní ulici, s arkýřem a lucernou. Geometrická štuková výzdoba doplněna vsazenými vejčitými keramickými prvky. Okna jsou nová, dřevěná, členěná do tvaru „T“, nová. Dveře jsou nové, dřevěné, s vysokým nadsvětlíkem složeným z několika barevných skel. Starší část domu: mansardová střecha s vikýři a střešními okny. Novější část domu: sedlová střecha se střešními okny a lucernou. Nová střešní krytina: cementotřískové šablony v odstínu břidlice. Při severovýchodní části parcely je průchod se schodištěm. Schodiště i povrch slepého průchodu je betonový. na schodišti je novodobá kovaná branka. Malý dvorek nepravidelného půdorysu se nachází západně od domu. Přístupný je pouze z domu. Povrch je z betonové dlažby.