dům

Patrový dům má hladké, bezozdobné fasády. Jednoduché malované obdélné šambrány kolem otvorů. Při jihovýchodní fasádě je dřevěná krytá veranda. Výrazným prvkem domu je mansardová střecha. Okna jsou dřevěná, šestidělená, cca 100 let stará (snad z konce 18. Století). Vstupní dveře z Betlémské ulice jsou dřevěné, nesymetricky dvoukřídlé, zdobené, asi z konce 18. století. Mansardová střecha tvoří hlavní architektonický akcent domu. Hřeben ve tvaru písmene „L“. Krytina původně došková (viditelná z rubu střechy), překrytá eternitem. Osazeno několik větracích okének. Malý dvorek je zcela uzavřen mezi obytným domem, garážemi a kolnou. Přístupný je pouze z obytného domu. Dnes je zcela zarostlý plevelnou vegetací a pokryt opadanou omítkou apod.