obytný dům

Patrový dům zhruba na obdélném půdorysu je štítově orientován do ulice. Hlavní průčelí je členěno čtyřmi okenními osami, fasáda dosedá na nevysoký omítaný odsazený sokl. Přízemí obsahuje tři obdélná okna a pravoúhlý portál v kamenném ostění na pravé straně. Okna jsou dvoukřídlá čtyřtabulková s výraznějším poutcem v horní třetině výšky výplně. Dřevěná vrátka v portálu jsou dvoukřídlá z prken. Přízemí je v ploše zdobeno pásovou bosáží. Mezipatrová římsa je mírně profilovaná. Patro je prolomeno třemi obdélnými okny a jedním slepým menším oknem v paspartě s kamenným bankálem. Okenní výplně jsou obdobné těm v přízemí. Plocha patra je na nárožích členěna mělkým kvádrováním, suprafenestry jsou schematicky redukovány na obdélné štukové plochy s podobně schematizovanými lisenami mezi okny. Slepé okno je v ploše parapetu zdobeno stylizovaným štukovým psaníčkem. Patro je od štítu odděleno jednoduchou vystupující římsou. Průčelí vrcholí vysokým dvouetážovým štítem s trojúhelnou vrchní etáží s hrotnicí a konvexním vykrojením po stranách první etáže. Spodní etáž je prolomena dvěma čtvercovými okny se čtyřmi tabulkami. Etáže jsou od sebe odděleny mírně vystupující římsou, štít je lemován štukovým pásem. Okna ve štítu jsou zdůrazněna pásovou šambránou. Boční partie zdiva štítu jsou kryty cihlami s oplechováním. Boční průčelí na severozápadní straně je hrubě omítané bez dalších prvků. Dvorní průčelí je hladce omítané, v přízemí tříosé, výše pouze dvouosé. Přízemí je vpravo prolomeno pravoúhlým portálem s dřevěnými svlakovými vrátky, zbylé dvě osy obsahují dvoje nové dveře v pravoúhlém ostění, na fasádě zakryté dřevěnými dvoukřídlými dveřnicemi. Patro je prolomeno dvěma pravoúhlými okny s výplněmi obdobnými oknům na hlavním průčelí. Dvojice obdélných oken se dvěma tabulkami ve štítu je zasazena v jednoduchých dřevěných rámech. Jihovýchodní průčelí se obrací do úzkého dlážděného dvorku navazující na portál v kamenném ostění na hlavním průčelí. Fasáda je hladce omítaná, v přízemí je prolomena zhruba v polovině délky pravoúhlým původním vstupem s dřevěným ostěním, vlevo od vstupu je umístěno nové čtvercové okno. V zadní části z domu vybíhá hospodářské křídlo obsluhované vstupem s dřevěnými dveřmi, naproti nim je v bočním průčelí hlavní hmoty prostup do zmíněného hospodářského křídla. Patro s terasou nad vybíhající částí hospodářského křídla je v průčelí hlavní hmoty prolomeno třemi obdélnými okny s výplněmi obdobnými těm na hlavním průčelí, v prostoru terasy jsou patrná dvě čtvercová okna v kamenném ostění, levé okno je zazděné, pravé je vybaveno novou výplní. Sedlová střecha s podélně orientovaným hřebenem (příčně orientovaným vůči uliční čáře) je kryta novou taškovou krytinou. SV stěna domu je součástí KP městské opevnění (rč. ÚSKP 26522/3-2132)