úřednická budova - východ

Přízemní podélná budova v mírném svahu, vymezující z východní strany čestný dvůr zámku, nárožím navazující na hlavní zámeckou budovu. Zdivo převážně opukové, hladké obnovené omítky s barevným nátěrem oranžově okrovým s bílými plastickými články. Nepravá mansardová střecha je po obou stranách zakončena zděnými štíty . Starší pálenou krytinu nahradil měděný plech. Podélné vstupní průčelí je sedmiosé, s nevýrazným trojosým rizalitem. Okna nepůvodní, replika starších šestitabulkových, osazena za špaletou, chráněna novými mřížemi, šambrány s ušima, zdvojeným klenákem a obvodovou lištou. Vstupní portál s půlkruhovým nadpražím, s klenákem a patkami, stojky i nadpraží zdobeno rytými rámci Portál ozdobně lemovaný omítkovou stuhou, s volutovýma ušima, zakončenou konvexkonkávně tvarovanou profilovanou římsou. V okolí klenáku vyryto vročení 1778. Sokl průběžný, hladce omítaný, korunní římsa profilovaná. Boční průčelí dvojosé, ve štítu jednoosé. Mezi okny v přízemí v omítce sluneční hodiny s vročením 1778-1937. Štít zakončen trojúhelným frontonem s vázou ve vrcholu, boční křídla prohnutá, střední pole má lisenové orámování, okno má hladký parapet, parapetní římsu, nad oknem vročení 1778. V suterénu 2 okénka. Zadní průčelí, obrácené k bývalému hospodářskému dvoru je vzhledem ke klesajícímu terénu patrové, do sklepů se tedy vstupuje z úrovně terénu čtyřmi vstupy bez ostění. Zadní štítové průčelí zjednodušeně opakuje členění štítu čelního, v ose však jsou dvířka na seník, v přízemí vlevo vstup v kamenném ostění s lištou a klenákem.