zahradní domek

Severně od zámecké budovy, ve svahu na vysoké kamenné podezdívce, nižší z dvojice původních deputátnických domků, západně od bývalé štěpnice. Přízemní z opuky zděná, omítaná stavba na obdélném půdorysu, s nedochovaným bočním přístavkem, sedlová střecha se štíty v průčelí - krytina položena na mazaninu přímo na klenbu. Sklípek valně klenutý, kamenný, pod bočním přístavkem. Exteriér: Podélné východní průčelí je trojosé, symetricky členěné, se vstupem uprostřed. Bílé hladké omítky člení nárožní liseny, profilovaná podbrádková římsa a lištové šamrány oken, ostění dveří také lištové, s nadsvětlíkem, veškeré členění má šedý nátěr. Jižní průčelí jednoosé, zakončené zděným štítem. Štít dvojetážový lemovaný římsovým profilem,s trojúhelnými křídly, zakončený trojúhelným tympanonem, uprostřed okno v lištové šambráně. Krytina novodobá, plechové šablony (dříve bobrovky).