sousoší Kalvárie

Mohutný sokl na dvou stupních, s patkou, s rozeklanými volutami po stranách. Přední strana segmentově vypjatá, zdobená dole mušlí, nahoře rokajovou kartuší. Sokl je ukončen profilovanou, segmentově vzhůrua dopředu vypjatou římsou. Nahoře na nástavci, stylizovaném jako skalisko s lebkou a hnáty, které ovíjí had, je umístěn jednoduchý hranolový kříž s Ukřižovaným. Na patce nápis: EIHLE / SPÁSA SVĚTA/. Po starnách skaliska jsou umístěny zvlněné římsovité nástavce, na nichž na oválných soklících stojí Bolestná Panna Marie a Máří Magdaléna. Vlevo stiojící P. Marie s mírně esovitě prohnutou křivkou těla v dlouhém rouchu zaklání hlavu dozadu v pohledu na Krista, má ruce sepjaté na břichu v gestu zoufalství, z prsou jí trčí meč. Máří Magdaléna vpravo v dlouhém přepásaném rouchu, s rozpuštěnými vlasy, se dívá rovněž vzhůru. Má pravou ruku položenou na prsa, levou u boku dlaní otočenou dopředu. Cleke má dobře zvládnutou kompozici, velmi kvalitně tesané rysy obličejů. Na zadní straně soklu nápis: POSTAVENO / L.P. 1761/ NÁKLADEM PÍ JOSEFY KRUPIČKOVÉ / OBNOVENO ROKU 1888 / NÁKLADEM / DOBRODINCů/. Celá nápis pochází z doby opravy r. 1888. (popis Vlčková 1988)