hospodářská budova

Hospodářská budova je postavená z režného kamenného zdiva, doplněného cihlami, členící prvky jsou hladce omítnuté. Má protáhlý obdélný půdorys, na jihozápadě je k ní přistavěná drobná kůlna. Jižní průčelí hospodářské budovy obsahuje čtyři symetricky rozmístěné dveřní otvory, doplněné na východě štěrbinovým větracím otvorem. V ose první od západu (zleva) jsou velká dvoukřídlá dřevěná vrata s vrátky pro pěší, nahoře zakončená segmentovým obloukem. Oblouk lemují v omítce naznačené klenáky – včetně hlavního. V dalších dvou osách jsou obdélné prkenné dveře s nadsvětlíkem, následují druhá velká vrata stejného provedení. Ve východní ose je již zmíněná větrací štěrbina, lemovaná šambránou. Pod korunou zdiva je vodorovná lizéna, svislá pak lemuje z obou stran východní osu. Východní průčelí člení pouze tři štěrbinové větrací otvory v šambráně – dva jsou ve střední části a jeden v trojúhelném štítu. Na horní polovině fasády je dochována omítka - s různými poškozeními. Severní průčelí člení omítnutý lizénový rám, tvořený svislou lizénou u obou nároží a vodorovnou lizénou pod hlavní římsou. Ve stěně jsou čtyři zamřížované okenní otvory, nahoře zakončené segmentovým obloukem, který lemuje šambrána z hladké omítky. Západní průčelí je v dolní části zakryté přístavbou drobného objektu na sousedícím pozemku, viditelná část je se zbytky omítky. Ve štítu jsou dvě obdélná okna ve špaletě, rozdělená vodorovnou příčlí na poloviny. Otvory lemuje jednoduchá šambrána. V sedlové střeše, kryté bobrovkami, jsou na každé straně čtyři volská oka. V polovině střechy je protipožární štít, jehož zdivo ze střechy vystupuje – stejně jako přesahují oba krajní štíty. U západního štítu vystupuje ze střechy prkenný párník se sedlovou stříškou a štěrbinovými otvory a cihlový komín.