hasičská zbrojnice

Jedná se o jednopatrový objekt bývalé požární zbrojnice, jehož neorenesanční fasáda tvoří významný prvek v Růžové ulici. Průčelí je devítiosé, přízemí prolomeno vpravo třemi pravoúhlými vjezdovými branami, výplně novodobé, hlavní vstup umístěn ve čtvrté ose zleva, je lemován pravoúhlým kamenným ostěním s klenákem uprostřed, v něm motiv lví hlavy, nalevo dvě okna s původními výplněmi osazenými ještě v líci fasády, dvojkřídlá, s pevným příčníkem, členěná do šesti tabulek. Po stranách dvě kamenné kartuše s městským znakem a znakem hasičským. Bohatě architektizované průčelí v patře je odděleno od přízemí římsou. Fasáda v patře je bosovaná, okenní otvory jsou lemovány pilastry, pod nimi parapet s balustrádou, nadokenní římsy velmi bohatě profilované, pod korunní římsou vlys. Čtvrtá okenní osa zleva, nad hlavním vstupem, obsahuje sdružené okno. Okenní výplně dvojkřídlé, špaletové, členěné do kříže, s pevným příčníkem, ven otvíravé. Dvorní průčelí bez větší architektonické zajímavosti, téměř všechny okenní výplně již novodobé, jedná se o trojdílná okna, přízemí prolomeno garážovými vraty. Navazující dvě boční křídla mají shodný výraz – garážová vrata, trojdílná okna, levé křídlo, tj. západní, je staršího původu, v patře má pavlač, která je podepřená kovovými ozdobnými konzolami, stejně tak zábradlí je subtilní kovové konstrukce.