měšťanský dům

Jednopatrový řadový objekt obdélného půdorysu, krytý sedlovou střechou s eternitovou šablonovou krytinou, s klasicistním průčelím, o 5ti okenních osách, členěným jednoduchou patrovou a profilovanou podokapní římsou. Okna dřevěná šestitabulková ve špaletě s rámovými šambránami a štukovým klenákem.Vstupní portál se stlačeným obloukem v mělkém rizalitu s visáží, frankován pilastry.Před vstup předsazeno krátké kamenné schodiště. Objekt s jádrem ze 16.stol., klasicistní přestavba patrně po požáru v r. 1773, s novodobou dostavbou destruovaných interiérů a dispozice v 90.letech 20. stol. Objekt šířkou i výškou koresponduje se sousedními domy. Dům je součástí urbanistické skladby jižního předměstí (Rybnického) formovaného při historické, Vídeňské cestě jako typické řadové zástavby s významem především urbanistickým a dokumentačním.