konírny

Přízemní zděné jižní hospodářské křídlo, uzavírající zadní stranu dvora proti hlavní zámecké frontě, kryté asymetrickou sedlovou střechou, sloužící původně jako koňské stáje. Venkovní hladká fasáda v rozsahu 10 okenních os je jednopatrová, výškově vyrovnaná do hladiny říms obou přilehlých křídel. Úprava fasády je poznamenána četnými utilitárními zásahy a přístavbami v přízemí. V patře se uplatňnuje sled ležatých obdélných okének se zbytky malovaných stuhových šambrán. Členění křídel do 4 tabulí. Fasádu ukončuje profilovaná podstřešní římsa. Dvorní fasáda je přízemní, architektonicky zcela znehodnocená, kromě půlkruhového vjezdového portálu v západní části. Fabionová římsa podtrhuje strmou střechu s dvojosou půdní vestavbou. Jednotraktová dispozice je dělena do pěti prostorových celků, vesměs jednotlivě přístupných z nádvoří. Prostory jsou zaklenuté půlkruhově valenými klenbami s trojbokými výsečemi nebo styčnými křížovými výsečemi. Východní díl koníren má mladší klasicistní klenbu o devíti polích pruských kleneb. Dveře včetně zárubní mají klasicistní charakter, okna jsou umístěna v segmentově klenutých nikách.