dům s portikem

Budova s portikem je orientovaná u vstupu na SV zámeckého areálu. Jedná se o dvoupatrovou budovu, jejíž dvě křídla svírají pravý úhel. Nároží stavby jsou zaoblena, stěny jsou jednoduché a hladké, opatřené opěrnými plentami. Fasádu po obvodu v přízemí a patře dělí kordonová římsa, 1. patro od 2. není horizontálně děleno, fasáda je ukončena římsou korunní. Okenní prvky jsou v plochách stěn lemovány plochými, barevně neodlišenými šambránami. Současné okenní prvky jsou dvojité, dřevěné, osmitabulkové, v horní lince s výklopnými ventilačkami. Vstupy jsou jednoduché s dřevěnými jednoduchými výplněmi. Střecha je sedlová s cementovláknitou krytinou, korunní římsu lemují střešní okapy. Před průčelí, obrácené ke vsi (tedy na V), je předsazen, na zvýšeném terénu zpřístupněném schodištěm, portikus se čtyřmi sloupy s toskánskými hlavicemi nesoucími nízký trojúhelný štít s hladkým tympalonem. Interiér byl zcela obnoven, v současné době budova chátrá a portikus je v havarijním stavu. Budova je původně barokní, avšak dnes je patrna převážně empírová stavební etapa z první poloviny 19. století.