dům

Původně nárožní dům, po oddělení rohové části domu rozdělen na čp. 312 a čp. 311. Od r. 1991 dům čp. 312 a 311 spojen v celek, jehož přízemí spolu s přízemím čp. 310 slouží k provozování restaurace přístupné z ulice Svatošovy a patro s podkrovím je určeno pro bydlení přístupné z ulice Převrátilské. Dům ve významné urbanistické poloze. Tvoří severní uliční čáru ul. Svatošovy. Jeho hmota spoluvytváří uliční prostor historického jádra. V S části bezejmenná ulička. Nárožní dům jednopatrový s jednoduchým šestiosým průčelím. Ze Svatošovy ulice vedou dveře do restaurace a do vinárny. Přízemí býv.čp.311 je klenuto křížovými klenbami s lunetami a v místnosti č.3 do středového kamenného pilíře. Místnost do býv. Dvora klenuta valeně. Ostatní místnosti jsou plochostropé. Z Převrátilské ulice je vstup do haly s novým schodištěm. V patře chodba a byty. Jinak je uliční fasáda zcela sjednocena. Mezi okny býv čp.311 v patře pamětní deska s nápisem Antonín Svatoš. Okna se světlými šambránami dvojitá, dřevěná. Z ulice Převrátilské dům ve fasádě rozdělen, okna čp. 312 do T ve štítové stěně, nad patrem římsa. Okna čp. 311 se šesti tabulkami nad přízemím mohutná římsa nad ní jemnější podokenní římsa a nejvýše podstřešní římsa. Střecha čp. 311 valbová, čp. 312 sedlová doplněna střešní okna. Krov nový, převážně nepřístupný pobitý sádrokartonem, neboť celé podkroví je obytné. V severní části malý cíp parcely - kdysi dvorek trojúhelného půdorysu s ohradní zdí, dnes bez zdi bezejmenná ulička.