sloup se sousoším Mariánský

Sloup se sousoším stojí přibližně ve středu náměstí. Na pěti schodišťových stupních je posazen plint čtvercového půdorysu s okosenými hranami a zvonovnicí, na němž stojí sokl s konvexně – konkávními nárožími zdobenými volutami a ukončený mohutnou římsou . Směrem k východu se na soklu nalézá rokajová kartuše s chronogramem v šesti řádcích (1764): VNBEFLECKT // EMPFANGENEAL: // LERREVNSTE // CEB?HREAIN DES // SOHNSGOTTES // BITT FIIRVNS Na nárožích římsy jsou umístěny čtyři kamenné figury světců ochránců v podživotní velikosti. Na jihovýchodním nároží stojí bosý svatý Josef v plášti s rukama, kterými si na břiše přidržuje nahého dítě. Ježíšek si hraje s vousy svého pěstouna. Na severovýchodním nároží stojí sv. Jan Nepomucký v klerice s rochetou, přes kterou má přehozený plášť. V rukou nese kříž s korpusem, který má uražené břevno po pravici Ukřižovaného. Světcova hlava s biretem je nakloněna k pravému rameni. Na jihozápadním rohu stojí socha sv. Floriana ve zbroji římského vojáka. Levou rukou drží v podpaží kopí, přes jehož horní část má přehozený plášť. V pravé ruce drží vědro, ze kterého vylévá vodu na hořící dům. Na severozápadním rohu stojí přivázán ke stromu sv. Šebestián se šípy zabodnutými v těle. Vprostřed soklu je osazen sloup kruhového průřezu s entasí ukončený kompozitní hlavicí. Dřík sloupu zdobí postavy letících andílků a hlavy andělů v oblaku. Na hlavici sloupu stojí na zeměkouli obtočené hadem Immaculata obrácená tváří k východu a vzhlížející k nebi. Panna Marie má mírně nakročenou levou nohu, pravou rukou se drží na srdci. Kolem hlavy je umístěná svatozář z dvanácti hvězdami.