penzion

Dvoupatrová nepodsklepená budova na obdélném půdorysu, s plochou přesahující střechou. Přízemí tvoří masivní podnož, pojednaná rustikou z hrubě bosovaných pískovcových kvádrů v haklíkové skladbě. Do ní je uprostřed ukotvena odlehčená dvoupatrová obytná nástavba, konstrukčně jde o vyzdívaný (dřevěný či ocelový?) skelet, zevně vodorovně obedněný. Podélná průčelí podtrhují vodorovné členění dřevěnými pásovými balkony s laťovým zábradlím, mohutně vyloženými na dřevěných krakorcích. Podnož na obou koncích půdorysně přesahuje a její ploché zastřešení tvoří dvě boční terasy, přístupné z 1. patra. Na zadní straně se uprostřed připojuje obedněný záchodový rizalit. Druhotné přístavky, převážně zapuštěné v zemi nebo přízemní, mají utilitární charakter a nepodílí se na památkové hodnotě objektu. Pojetí lehké sezónní stavby v přírodě dokreslují dřevěné okenice oken i dveří.