fara

Monobloková zděná, částečně podsklepená jednopatrová stavba na obdélném půdorysu situovaná v horní části obce proti kostelu, . Zdivo hladce omítané, barevnost - růžové plochy v kombinaci s bílými plastickými články. Střecha mansardová, krytá eternitem na starší šindelové krytině. Nad hřeben střechy vystupují 2 původní komíny. Podélná průčelí jsou pětiosá, symetricky členěná, s lisenovými rámy a jednoduchými šambránami oken a kamennými parapety. Vstup ve střední ose jižního (uličního) průčelí doplňuje pouze 1 okno po každé straně. Vstup má pravoúhlé pískovcové ostění s výplňovými dveřmi a úzkým nadsvětlíkem. Okna nepůvodní, s historizujícím šestidílným členěním zasklení. Ve dvoře je úzká záchodová přístavba navazující na chodbu. Mansardový krov je krokevní, hambalkový, se středním sloupkem (resp. věšadlem) a vzpěrami tvaru A, ve spodní části sloupek doplněn pásky, v kombinaci se stojatou stolicí. Pod střední rovinou mansardy probíhá podélná středová vaznice, podpíraná pásky. Vazné trámy jsou překryty prkennou podlahou. V prostoru krovu se uplatňují dva průlezné “kalhotové” komíny, zděné, omítané, stahované místy ocelovou pásovinou. Na laťování je položena starší jednoduše kladená šindelová krytina.