měšťanský dům

Jedná se o dům, který má pět nadzemních pater a půdu. V přízemním parteru býval v posledních letech obchod, nad ním je snížené patro o výšce pouhých 2m, které sloužilo jako příruční sklad. Vstup do domu je řešen kovovými vraty přes zádveří do haly. Vstup do provozovny je řešen jednokřídlovými dveřmi. Po obou stranách vstupu do provozovny jsou dva velké výkladce. Svislé nosné konstrukce tvoří zdivo, v horních podlažích cihelné. Stropy tvoří dřevěné povaly a cihelné klenby. Střecha je sedlová, krov je vaznicový se středními vaznicemi. Hřeben je kolmý k náměstí, v návaznosti na sousední domy je dlouhé úžlabí. Krov je rozdělen na dvě části prostorem schodiště. Fasáda do náměstí čtyřosá s nárožními plastickými lisenami. Mezi prvním a druhým patrem dvojice říms, další římsa v úrovni parapetu třetího patra; výrazně vystupující římsa odděluje podkrovní patro. Okna prvního patra rušivá nová dvoukřídlá. Ostatní okna typu T, s profilovaným štukovým ostěním. Vstup do domu je z náměstí Míru. Samostatný vstup je do ubytovací části apartmánů a samostatný do přízemní provozovny.