konvent

Konvent složený ze čtyř patrových bloků je v exteriéru poměrně prostě utvářen, průčelí jsou prolomena řadou obdélných oken s dřevěnými výplněmi. Hmoty jsou valbově zastřešené, kryté šablonovou krytinou. Konvent je výsledkem několika přestaveb zásadnějšího charakteru. Z výraznějších prvků stojí za pozornost výběžek kaple sv. Barbory na východní straně, který je tvořen gotizujícím pětibokým polygonem. Kaple je na nárožích zdůrazněna mírně vystupujícími pilastry, jejichž vysoké ploché hlavice nesou mezipatrovou římsu. Kaple je završena podstřešní profilovanou římsou. Zbytky vrstev omítek prozrazují malované linky iluzivního armování. Poměrně čitelné je rovněž dodatečné rozšíření refektáře, které vytváří drobný rizalit na SV straně. Tento rizalit je završen podstřešní římsou obdobnou římse na kapli sv. Barbory. Západní křídlo přivrácené k Pražské ulici je na jižní straně zakončeno masivně působícím průčelím se třemi okny v patře. Střecha je zde zakončena polovalbou, což vytváří plochý štít ve tvaru rovnoramenného lichoběžníku. Ten je lemován výraznou římsou, v ploše štítu se nachází dvojice čtvercových oken, mezi nimiž je umístěna větší nika se segmentovým nadpražím. Dle starších fotografií byl v nice umístěn freskový obraz, nejspíše s postavou korunované Panny Marie. Na tomto průčelí se v přízemí rovněž nachází pravoúhlý kamenný portál s kamennou římsou v supraportě s datací ANNO 1657. Nadpraží portálu je doplněno tesaným latinským nápisem. Vnitřní průčelí kolem rajského dvora jsou podobná, významnějším rozdílem je oběžná mezipatrová římsa, patrné jsou zazděné arkády s pozůstatky pilířů s kamennými hlavicemi.