kostel Nejsvětější Trojice

Jednolodní centrální kostel osmibokého půdorysu s valbovou střechou se hlavním průčelím a vstupem obrací k severu. K lodi kostela přiléhá na jižní straně věž. Okolí kostela má parkovou úpravu. K osmibokému půdorysu lodi je na severní straně přistavěna patrová předsíň s trojúhelným štítem na který je usazena sedlová, bobrovkami krytá střecha. Východní a západní průčelí kostela jsou obdobná s hladkou fasádou. Sokl naznačuje tmavší barva v omítce. V severní a jižní stěně jsou prolomena dvě půlkruhově zaklenutá okna se šambránami a parapetní římsou. V severovýchodní a severozápadní stěně se nad sebou nacházejí dvě okna. Horní prosvětlující kruchtu mají půlkruhový záklenek se šambránou a parapetní římsou. Dolní pravoúhlá okna zdobí stuhová šambrána s ušima. Hlavní římsa lodi je profilovaná. Valbovou střechu lodi kryje pálená taška bobrovka. Vstupní předsíň s hlavním severním průčelím zdobí na nárožích lisény. Horizontálně plochu omítky člení plochá patrová římsa a korunní římsa. V ploše trojúhelného štítu s lemováním je umístněn čtvercový ciferník hodin. Před vstupními dveřmi je předložené schodiště z kamenných stupňů. Do pravoúhlého portálu se stuhou a ušima jsou osazeny dřevěné dvoukřídlé dveře s historickým kováním. V patře předsíně se na kruchtu otevírá půlkruhově zaklenuté okno se šambránou a parapetní římsou. K jihozápadní stěně přiléhá přízemní sakristie čtvercového půdorysu s valbovou střechou krytou bobrovkami. V severozápadní stěně se nachází vstup pravoúhlým portálem. Jihozápadní stěnu člení nika s půlkruhovým záklenkem. Prostor sakristie prosvětluje okno s půlkruhovým záklenkem a šambránou v jihovýchodní stěně. Na jižní kratší straně se k lodi přimyká hranolová věž vrcholící jehlancovou střechou ukončenou lucernou s bání. Průčelí věže má hladkou omítku. Horizontálně člení věž jednoduchá římsa. Ve zvonovém patře se nalézají půlkruhově uzavřená okna se šambránami a žaluziovou výplní. Střechu věže kryje plechová krytina.