dům

Patrový dům je situován v centru města na náměstí v jižní frontě domů. V přízemí se nachází loubí, ve východním traktu průjezd, západní trakt pokračuje do dvora. Sedlovou střechu kryje pálená taška bobrovka. Severní průčelí člení tři okenní osy. V přízemí domu se nachází podloubí, jehož dvě arkády se stlačenými oblouky jsou zdobeny klenáky naznačenými bosáží. Sloupy arkád mají omítku imitující umělý kámen. Patrovou profilovanou římsu kryje oplechování. Plocha patra je z režného dvoubarevného zdiva. Barvy se střídají ve vodorovných pásech, vždy na 4 vrstvy cihel. Nároží patra jsou bosovaná. Hlavní lunetovou římsu zdobí malované květinové motivy. Tři shodná okna zdobí profilované šambrány s ušima a klenákem. Okna dělí ve 2/3 výšky poutec, horní křídlo výklopné, v dolní části dvě křídla. V ose prostředního okna nad rovinu střechy vystupuje stupňovaný štít členěný plochými pilastry a římsou, zdobný koulemi a na vrcholu vázou. Sedlová střecha v hřebenem rovnoběžným s náměstím je kryta pálenou profilovanou krytinou. K odvodu srážkové vody z povrchu střechy slouží nástřešní žlab se svodem na levé straně natřený v barvě krytiny. Podloubí je klenuto ve dvou polích valenou křížovou klenbou se stlačenými čely. Ve východní části se vstupuje dvoukřídlými dřevěnými vraty do průjezdu, v západní části se nachází kovový prosklený výkladec, vpravo s ocelovými prosklenými dveřmi, kterými se vstupuje do prodejny. Jižná fasáda je hladká s okny ve dvou osách. Na západní straně prodlouženého východního traktu se v patře nachází pavlač, která je osazená na kamenných krakorcích. Místo nejjižnějšího krakorce prampouch se stlačeným nadpražím. Plocha dvora je dlážděná kameny. Na západní straně se v současnosti nacházejí záhony, na ohradní zdi na západní straně jsou patrné otisky čel kleneb. Stávaly zde hospodářské objekty, z nichž se dodnes zachovaly pouze základy.