dům

Řadový patrový dům se sedlovou střechou stojí v centu města v jižní frontě domů s podloubím na náměstí. Jižně od domu se rozprostírá dvůr s přístavky na jeho východní straně. Severní průčelí členěno čtyřose, v přízemí s arkádou o dvou polích, v patře se čtyřmi okny. Oblouky arkády valené se stlačenou klenbou zdobí v ploše rustika s naznačenými klenáky. pilíř čtvercového půdorysu s patkami a deskovou hlavicí jsou omítány. Patro odděluje jednoduchá římsa s oplechováním. Plochu patra dělí tři liseny, mezi kterými se nacházejí dvě dvojice oken. Okna jsou bez šambrány s geometricky zdobenou suprafenestrouDvojice oken mají společnou nadokenní římsu krytou oplechováním. Nad okny patra se v osách nacházejí obdélná okna osvětlující podkroví s jednoduchými šambránami a průběžnou podokenní římsou. Hlavní římsa profilovaná. Na nárožích domu nad úroveň římsy vystupují pilířky, na kterých jsou osazeny ozdobné vázy. V ose fasády se zvedá štít zdobený lisénami a geometrickými tvary s dvojicí oken. Nástavec štítu odděluje římsa. Na vrcholu štítu je usazena plastika orla, na bocích štítu plastiky ženské postavy. Sedlovou střechu s hřebenem rovnoběžným s průčelím kryje pálená profilovaná krytina. Nad úroveň střechy vystupuje zděný omítaný komín. Odvod srážkové vody zajišťují nástřešní žlaby se svody z měděného plechu. Podloubí s dlažbou slouženou ze žulových desek uzavírá kazetový železobetonový strop. Jižní průčelí domu má hladkou novodobě upravenou omítku. V jeho západní části se nad vstupem nalézají balkony. Na východní straně se k průčelí přimyká patrový přístavek. Plochu dvora kryje betonová dlažba. Na dům navazuje podél východní hranice bývalý hospodářský objekt, který byl v 70. letech 20. století zvýšen a zásadně přestavěn k bytovým účelům. Na východní straně vymezuje dvůr patrový přístavek a přízemní objekty s plochou střechou, které vznikly na místě chlívků a dřevníků. Na přístavky a objekty ve dvoře se nevztahuje památková ochrana.