válcová věž s břitem

Válcová věž s břitem, směřujícím k severovýchodu, tedy k přístupové šíji. Stojí v nejvyšším místě areálu, mezi starým a novým palácem. Je provedená z lomového kamenného zdiva, zevně i uvnitř neomítaného. Vnější plášť je poměrně jednolitý, pouze s minimem otvorů, V patě po západním a severozápadním obvodu, kde je terén nižší, je patrný rozšířený základ. Proti jižnímu průčelí klasicistního paláce, ve výši hlavní římsy je vstupní otvor bez portálu, zhruba půlkruhově uzavřený, přístupný vykonzolovaným dřevěným schodištěm. Další otvor, o podlaží výše, se nachází zhruba v jižní části pláště, ostění je opět vytržené, ve zdivu je patrný i záklenek, zřejmě i nevýrazně hrotitý. Obdélný otvor třetího podlaží je položen opět dále vpravo. Střecha střední části ve tvaru nízkého sedmibokého jehlance, krytina plechová, betonový ochoz s vročením 2002 kryt masívní obvodovou zdí.