předhradí - poplužní dvůr

Bývalý poplužní dvůr tvoří skupina tří hospodářských budov, na zhruba čtyřbokém pozemku, kterým diagonálně prochází přístupová cesta ke hradu. Severní a západní křídlo s chlévy jsou propojené v kolmém směru, kdežto východní budova stojí samostatně, část byla v minulosti ubourána. V části této budovy je zřízen služební byt pro zaměstnance. Jižní křídlo (stodola) bylo zbořeno v 50. letech 20. století. Budovy jsou zděné, typického jednoduchého klasicistního provedení, se sedlovými střechami a obnovenou tradiční taškovou krytinou. Kromě severního křídla, které má zachovanou podbrádkovou římsu a ve štítu termální okno, postrádají budovy architektonické členění fasád. Novým obohacením fasády severního křídla jsou sluneční hodiny. V prostoru dvora byla obnovena žulová dlažba.