venkovský dům

Přízemní objekt se sedlovou střechou a štítem orientovaným do ulice se stojí západně od centra města v ulici vedoucí ke starému zámku. Přízemní objekt se sedlovou střechou a štítem orientovaným do ulice. Na dům navazuje ohradní zeď s brankou a vjezdem. Zbytek parcely zaujímá dvůr. Jižní průčelí domu má trojosé členění. Sokl je vyzděn z vyspárovaného kamene. Plocha fasády hladká. Tři dvoukřídlá dvojitá okna mají vnější křídla v líci fasády. Okna lemuje jednoduchá šambrána. Štít odděluje profilovaná římsa krytá pálenou taškou – bobrovkou. V plochu štítu zdobí dva pilastry ukončené římsou. Mezi nimi se nachálézá dvojice oken se šambránou a štukovým klenákem. V nástavci štítu je segmentové okno se šambránou a štukovým klenákem. V době provádění dokumentace majitel neumožnil vstup do objektu. Západně od domu stojí zeď se vstupní brankou a vjezdem.