dům

Přízemní rohový dům se zvýšeným patrem ve východním traktu je situován v severovýchodním rohu náměstí na ulici České. Jižním průčelím se otevírá do ulice, severně od domu se rozprostírá dvůr uzavřený na severní straně původně hospodářskými objekty. Jižní průčelí je členěno šestiose. Sokl domu je vyzděn ze spárovaného kamene. Vpravo se nacházejí dvě novější trojdílná okna se šambránou, vlevo do nich plochý pilastr. V prvních dvou osách v přízemí se zleva nacházejí dvoudílná okna s jednoduchou šambránou, vpravo od nich dřevěná dvoukřídlá vrata s rovným nadpražím, dále vpravo od vrat vstup do prodejny. Vrata i vstup mají naznačený portál štukovou šambránou. Horizontálně fasádu člení plochá patrová římsa ukončená na pravé straně pilastrem. Nad římsou se nachází čtyři obdélná okna s jednoduchou šambránou, která osvětlují a odvětrávají prostor půdy. Jihozápadní nároží domů je bosované. Západní fasáda je hladká trojosá. V přízemí s dvěma okny, v patře se třemi. Členění obdobné jako v jižním průčelí. Hlavní římsa obou průčelí je profilovaná. Sedlovou střechu kryje pálená profilovaná taška, na nárožích a hřebeni s hřebenáči. Prostor krovu dále osvětlují dřevěné vikýřky. Severní průčelí je hladké bez členění. Vlevo se nachází trojdílné okno, vpravo od něj dřevěná pavlač s kamenným krakorcem. Vstup na pavlač umožňuje schodiště. Na pavlači se nacházejí dvě dřevěná dvoukřídlá okna. Pod pavlačí vrata průjezdu se stlačeným valeným nadpražím. Na východní straně dvora stojí zděný přízemní objekt bez památkové hodnoty. Na severní straně dvůr uzavírají garáže na parcele st. 64/2.