dům

Jednopatrový objekt na půdoryse písmene U se sedlovou střechou se stojí v centru města na náměstí v západní frontě domů. Východní pětiosé hladce omítané průčelí horizontálně člení patrová římsa. Okna v patře pravoúhlá s nadokenní římsou nesenou konzolami. Portál vjezdu má kamennou deskovou římsu, z níž vybíhá štukový rám půlkruhového oblouku. Valbová střecha s hřebenem rovnoběžným s průčelím je kryta vlnitými taškami. Na dvorní (západní) straně se v patře nalézá dřevěná pavlač krytá přesahem střechy. V jižním traktu v severním průčelím pavlač vynáší dřevěné krakorce. Všechna okna do dvora jsou novodobější dřevěná. V západním štítě severního traktu se nacházejí tři kamenné neomítané opěrné pilíře. Plocha dvora je z větší části dlážděna betonovými deskami, pouze na severní straně se nachází zatravněná plocha. Na západní straně dvůr uzavírají přízemní garáže (bez památkové hodnoty) s míně sklonitou střechou. Na jižní straně se nachází kamenná zeď s korunou krytou pálenou krytinou. Na severní straně hranici vymezuje plot s pletivem v rámech osazených na ocelových trubkách. Na jižní straně dvora se nachází kamenná zeď s korunou krytou pálenou krytinou. Západně od domu se rozprostírá dvůr. Západní konec dvora zaujímají novodobé garáže, tyto jsou již mimo chráněný areál KP. Z jihu ohraničuje dvůr kamenná zeď. Ze severu pletivový plot.