radnice

Patrový objekt, na západní straně se nachází dvůr vymezený z obou stran prodlouženými krajními trakty budovy. Patrová budova radnice s východním štítem obracejícím se do náměstí je situována v západní frontě domů v SZ nároží náměstí. Na západní straně se nachází dvůr vymezený z obou stran prodlouženými krajními trakty budovy. V trojosém východním průčelí se v jeho středu v přízemí nacházejí vstupní vrata s půlkruhovým nadpražím a kamenným portálem. Okna v přízemí mají půlkruhové záklenky s klenáky, rámy oken jsou dřevěné s členěnými křídly. Patro je horizontálně odděleno římsou. Okna v patře jsou pravoúhlá se šambránami a nadokenními římsami nesenými konsolami. Mezi okny se v ploše fasády nacházejí malované erby rodu Buqoyů a města Nové Hrady. Nároží fasády jsou bosovaná. Štít odděluje profilovaná římsa krytá pálenou krytinou. Jeho plochu členění pilastry, mezi kterými se nachází ciferník hodin. Rovný vrchol štítu kryje pálená krytina. Nad rovinu sedlové střechy kryté pálenou krytinou vystupuje vížka s lucernou a bání oplechovaná měděnou krytinou. Severní fasáda je hladká s mezipatrovou profilovanou římsou. Všechna okna jsou dřevěná dvojitá dvoukřídlá s členěnými křídly a jednoduše profilovanými šambránami. Západní fasáda je hladká s polovalbovým štítem. V době provádění dokumentace byla plocha dvora vzhledem k probíhající rekonstrukci vysypána štěrkem.