kašna

Kašna je situována na opačné straně průjezdné silnice proti zámku, zasazena je do svahu se spádem k jihu. Je obdélného půdorysu rozm. 2,65 x 1,90 m, nad svažitým terénem výšky od 0,7 do 1,36 m, vnitřní hloubka nádrže je 1,15 m. Stěny jsou složeny ze čtyř kamenných desek tl. cca 13 cm – vždy dvě nad sebou na každé straně, spojené maltou a železnými skobami a v dolní části ještě po obvodě stáhnuté železnou obručí. Spáry mezi jednotlivými deskami jsou velmi popraskané a maltou mnohokrát opravované. Spodní a vrchní desky jsou patrně z odlišného druhu kamene. Stěny vrcholí profilovanou římsou výšky 30,5 cm, s největším vyložením 8,5 cm. Římsa je na všech čtyřech stranách částečně uražena. Ve vnitřním prostoru jsou stěny kolem dokola dodatečně v tloušťce 13 cm obezděny a opatřeny pevnou kletovanou omítkou. Kašna je dodatečně zakryta jehlancovou stříškou pokrytou dřevěným šindelem, vpředu je zřízen otevřený vikýř se sedlovou stříškou, kterým je přístupný vnitřek kašny. Nároží střechy a čelo vikýře jsou opatřeny měděným plechem. Není vyloučeno, že zhruba podobné zakrytí existovalo již od počátku. Kašna je v současné době bez vody.