dům

Patrový dům obdélného půdorysu se valbovou střechou stojí na západní hranici historického jádra města. Na jižní straně navazuje na dům dolní brána. Vstup do domu je situován v jižním dvouosém průčelí pravoúhlými dveřmi s nadsvětlíkem a segmentovým portálem. V levé ose se nad sebou nalézají dvě slepé pravoúhlé okenní niky se štukovou šambránou. Okno nad vstupem má dřevěná dělená křídla. Horizontálně člení průčelí patrová a korunní římsa. Trojosé východní průčelí se obrací k terase jež má niveletu téměř ve výšce patra domu. Zcela vpravo se nalézá pravoúhlý vstup s dřevěnými dveřmi, nalevo od něj pravoúhlé okno se šambránou a dřevěným děleným křídlem a slepé okno se štukovou šambránou. Západní trojosé průčelí má dřevěná dvoukřídlá okna v přízemí i v patře s dělenými křídly osazenými v líci průčelí. Hladkou fasádu člení horizontálně patrová a korunní profilovaná římsa, která se shodnou profilací přechází do sousedního objektu dolní brány. Valbovou střechu kryjí profilované tašky. V době dokumentace nebyl umožněn vstup do interiéru objektu.