Špýchar

Zděný špýchar obdélného půdorysu se sedlovou střechou je situován v severovýchodní části areálu zemědělské usedlosti. Na jižní straně přiléhá ke špýcharu mladší obytné stavení. Východní dvouosé průčelí špýcharu má nověji upravenou omítku. V severním průčelí s trojúhelným štítem se otevírají dvě dvojice štěrbinových oken. V ose průčelí se pod úrovní terénu nalézá vstup do sklepa dřevěnými dveřmi se segmentovým záklenkem. Výškový rozdíl terénu překonávají kamenné schodišťové stupně. Na nárožích průčelí se dochovalo iluzivní kvádrování. V západním průčelí je prolomeno okno se stlačeným záklenkem. Plochu průčelí zdobí nátěrem zabílená renesanční psaníčková sgrafita. Sedlovou střechu špýcharu kryje profilovaná tašková krytina. Interiér špýcharu prošel radikální přestavbou. Původní nosné konstrukce byly nahrazeny železobetonovým stropem. Sklepní prostory jsou plochostropé. Konstrukce krovu novodobější.