dům

Jednopatrová soliterní klasicistní budova střízlivého provedení a kompaktního objemu s vysokou valbovou střechou, tvořící pohledovou dvojici s domem čp.27. Součástí stavby je krátké široké boční severní křídlo, na něž se šikmo napojuje kamenná zeď zahrady podél Farské ulice. Tradiční siluetu střechy doplňují po stranách dva cihelné komíny, vystupující na severu pod hřebenem, ostatní jsou druhotným nehodnotným doplňkem. Pravidelně rozvržené hladce omítané okrové fasády posazené na vysoký omítaný sokl člení pásová kordonová římsa a ukončuje klasicistně profilovaná korunní římsa. Podélné hlavní průčelí, které člení uprostřed široký plochý rizalit, se obrací k jihu do parku. Osově umístěný vstup zvýrazňuje kamenné ostění historizují profilace se soudobými vysokými dvoukřídlými výplňovými dveřmi. Nečleněnou plochu vysoké střechy vhodně změkčuje nerovná struktura pálené keramické krytiny z vlnovek. Fasády, obracející se do soukromé zahrady mají spíše utilitární členění okny různého formátu, ačkoli původně měly zřejmě také pravidelný rozvrh. Asymetricky umístěný vstup do zahrady v severním křídle má hladké pískovcové ostění s dvoukřídlými klasicistními dveřmi a proskleným ležatým nadsvětlíkem odděleným římsou a chráněným subtilní mřížkou s plechovými rozetkami.