stáje

Obdélná, přízemní budova stájí, součást uzavřeného komplexu, který tvoří čp. 169 - severní a jižní budova, čp. 170 - východní křídlo a čp. 171 - západní křídlo. je zděná, omítaná hladkou vápennou omítkou, s nárožními armaturami, kvádrovým soklem a sedlovou střechou v průčelích s polovalbou. Nádvorní (východní) průčelí : je symetrické, s mělkým středovým rizalitem, který je zvýrazněný bočními armaturami a má sedlovou střechu. Štít tohoto rizalitu je hrázděný. Hrázdění je opticky podpíráno kamennými konzolkami a ozdobnou trámovou konstrukcí. Dvaktrát po čtyřech sdružených okének má částečně dřevěné žaluzie. Přízemí rizalitu je trojosé, ve střední ose jsou v zaklenutém, částečně okoseném a částečně profilovaném portálu dvojkřídlá vrata (výplňová, s proskleným paprsčitým nadsvětlíkem). Průčelí je celkem 11osé. Okna jsou v jednoduchých kamenných ostěních a v každé ose jsou vlastně dvě podlouhlá sdružená okénka s žaluziovými okenicemi. Jižní (hlavní) průčelí : Štít je hrázděný a řešený stejně jako štít nádvorního rizalitu, pouze okno je jedno, trojdílné, sdružené v kamenném ostění s ušima. Přízemí je trojosé, ve střední ose je vchod. ostění oken je kamenné s ušima. Vchod je v pravoúhlém, částečně okoseném a částečně profilovaném portálu. Dveře jsou výplňové, nahoře s větračkou. Mezi čp. 171 a čp. 169 je v jižním průčelí zeď s branou v zaklenutém okoseném portálu sklenákem. Vlastní zeď je ukončena sedlovou stříškou krytou bobrovkami. Západní průčelí : je shodné s průčelím východním.