Objekt K-S23 Teta - pěchotní srub

Objekt K-S 23 “Teta” je jednostranným bezkřídlým pěchotním srubem, vyzbrojeným vlevo dvojčetem těžkých kulometů vz. 37 v kopuli. Dle dobových záznamů bylo při stavbě objektu bylo uloženo 2 098 m3 betonu, spotřebováno bylo 840 tun speciálního cementu, 97030 kg ocelové výztuže - náklad na výstavbu činil (bez materiálu) 1 887 654,76 Kč. Objekt nemá žádné zbraně pod betonem. K jeho ochraně sloužil lehký kulomet vz. 26 v pancéřovém zvonu. Zvon byl umístěn vpravo ve stropu objektu. Uprostřed stropu mělo být osazeno hlavní pozorovací stanoviště tvrze (pancéřový pozorovací zvon s dělostřeleckým periskpem). Od šachty bylo horní patro odděleno přechodovým úsekem SAS. Do podzemní spojovací chodby vede 107 schodů. Strojovna výtahu typu II byla řešena stejně jako v případě objektu K-S 21 Kazi. V dolním patře byla filtrovna, dvě ubikace, místnost pro radiostanici, sklady pro kulometnou munici, nářadí a proviant, dále WC a malá umývárna. Objek je zcela zapuštěn do úrovně okolního terénu.